ISO SPAN Slovensko s.r.o.

ISO SPAN

Ökológiai építőanyag – Fa beton

ISO SPAN / Fa beton

Építőipari-EPD - építőanyagok átláthatósággal és környezetvédelmi terméknyilatkozatokkal

ISO 14025 EN-re 15804

Képlet fa-betonhoz

-cement, Víz, ásványok, faforgács

A faforgácsból természetes építőanyag előállításának alapanyaga a puha forgácslap és a fafeldolgozó forgács.

Minimális energiaköltséggel a faforgácsot az ütőmalomban a megfelelő méretűre aprítják, majd természetes anyagokkal keverik., cement, vizet és ásványi anyagokat, és szerelvényekké és szigetelőlapokká formálják.

Ennek a jövőorientált gyártási technológiának a fő elve a környezetszennyezés elkerülése, különösen a levegő és a víz tisztán tartása.

Az ISO SPAN fa-beton szerelvények és szigetelőlapok megfosztják a környezetet az üvegházhatású gázoktól, hogy a forgácslapban szén formájában tárolt CO2. Ennek köszönhetően az ISO SPAN fa-beton vasalatok és szigetelőlapok sokkal közelebb visznek bennünket a környezetvédelem céljához., a CO2-kibocsátás csökkentésére. A fa-beton szerelvények ezért tökéletes szintézisei a természetes fa és kő építőanyagoknak, modern és progresszív módon.

 

4 ISO SPAN Fa-beton tulajdonságai

1.Optimális hőszigetelés

Kiváló U-értékek és általános termikus tulajdonságok a biológiailag nagyon kedvező fa-beton és az integrált polisztirol szigetelés kombinációjának köszönhetően.

Meleg és száraz falak:
Nagyon jó értékek fa-beton esetében ("Meleg fakabát") és az optimális felszívódás / nedvességleadás garantálja a magas klímakomfortot és kényelmet.

Nincsenek hőhidak:
Az ISO SPAN termékcsalád homogén komplett falépítő rendszert kínál, amely habarcs nélkül szerelhető és illeszthető (habarcskötések nélkül).

Optimális hőminőség:
Az ISO SPAN faforgács burkolatok hőszigetelő tulajdonságainak egyedülálló összjátéka fűtési költségek megtakarítását eredményezi, nem csak az erős U-értékeken keresztül.. A napenergia passzív felhasználásának és a szubjektív komfortérzetnek az energiamegtakarítás fontos tényezője (beltéri klíma).

Integrált hőszigetelés:
Az ISO SPAN faforgácsszerelvényekkel nincs több / későbbi szigetelési problémák. Nincs szükség ragasztóra vagy kompozit anyagra.

2.Optimális páraáteresztő képesség

Egész évben használható szárazfal (kényelem) a nedvesség levegőből való folyamatos szállításának köszönhetően (átjárható, folytonos betoncsíkok).

Egész évben használható szárazfal:
Folyamatos, a belső nedvesség kondenzátummentes szállítása szélesen keresztül, folytonos fa-beton hálók.

Minimális nedvességtárolás:
Összességében kiváló vízfelvételi és vízpárolgási értékek a nyitott pórusú fabeton szerkezetének köszönhetően (Vízelnyelés 0,7 kg / m2 víz elpárologtatása 2,1 kg / m2 – ért 1 óra).

Nagyon rövid száradási idő.

Azt jelenti: az épület gyorsan beépíthető, és a falak teljesen simán viselkednek, ha az épület beázik.

3.Optimális hőfelhalmozás

Optimalizált, kiegyensúlyozott beltéri klíma az évszakokban és a nappali és éjszakai ritmusban, valamint a napenergia hatékony passzív felhasználása a hőfelhalmozás szempontjából hatékony betonmag révén.

Klíma optimalizálás:
a hőmérsékleti csúcsok – például a forró délutánokon – enyhülnek. A szobákban sokkal kényelmesebb lakni, a betonmagban tárolt hőenergia az éjszakai hidegebb estéken szabadul fel.

Téli: A napenergia felhasználása:
Az ingyenes napenergia a betonmagban tárolódik (nap) és késik (délután / este) és kiengedik a szobákba (pozitív energiaáramlás).

A falak felületi hőmérséklete:
Az egész éves hőmérséklet optimalizálja a falfelületeket, és ezáltal energiahatékony arányt teremt az átlagos szoba levegő hőmérséklete és a falfelület között (jól érzi magát).

4.Optimális hangszigetelés

A fal nagy összsúlyának köszönhetően (beton szerkezet) minden méretű szerelvény kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Nagyon nagy tömegű betonfalak,
minél nagyobb a fal súlya, annál jobbak a hangszigetelő tulajdonságok. A könnyű ISO SPAN vasalat a betonbetéttel kombinálva átlagon felüli faltömeget ér el, és így kis falvastagságnál is kiváló hangcsillapítást ér el.. A betonmag az ISO SPAN falak nagy teherbírásának is az alapja. Környezet minimális zajjal.

Az alkalmazott technológia évtizedek óta sokszor bizonyított

E természetes építőanyag nélkül, Európában kevesebb kiváló alternatíva lenne. A tűzállóság és a földrengések mellett a legfontosabb jellemzők közé tartozik a zajvédelem, hőfelhalmozódás, hangszigetelés és páraáteresztő képesség. Sokan a fát tartják az egyik tipikus természetes építőanyagnak. A beton azonban, mint cementből készült alakítható építőanyag, homok és kavics ugyanolyan összetételű, mint sok természeti lelőhely. A természetes alapanyagú cementet az ISO SPAN GmbH fa kötőanyagként használja a forgácslap gyártása során.. Az ISO SPAN faapríték szerelvények és szigetelőlapok hatékonyan távolítják el az üvegházhatást okozó gázokat a környezetből a faaprítékban tárolt CO2-n keresztül szén formájában.
A faforgácsból készült épületszerelvények ezért a természetes építőanyagok tökéletes szintézisei, fa és kő, modern és jövőorientált módon.

6 előnyöket, ez meg fogja győzni...

1.Természetes faforgács és cement

A fa és a cement természetesen természetes anyagok.

2.Hőszigetelés és hangszigetelés

A legjobb hőszigetelés és masszív hangszigetelés

3.Optimális felépítés

Gyors és olcsó kivitelezés (működőképes zsaluzattal és szigeteléssel)

4.Gőzáteresztő képesség

Légáteresztő falak, a gőz nagy diffúziós képessége miatt

5.földrengésbiztonság

Magas földrengésbiztonság az erős magnak köszönhetően.

6.legjobb tűzvédelem - REI 180